Bamboe

Laat u verrassen door de mogelijke toepassingen van bamboe in uw interieur.

De Chinese reuzenbamboe groeit wel 30 tot 50 cm per dag… én is eigenlijk een grassoort. De grassoort “verhout” en bereikt na ongeveer 4-5 jaar haar sterke hout-eigenschappen (net de tijd die nodig is om het bamboebos voldoende nieuwe stammen te laten groeien en in natuurlijk evenwicht te kunnen blijven na elke oogst). Na deze periode van 4-5 jaar is de bamboe klaar om bewerkt te kunnen worden tot hout voor parket, vloerbedekking, kasten, maatwerk, dressings. Zowel voor indoor als outdoor zijn er een hele reeks aan nieuwe en interessante toepassingen, even slijtvast als andere houtsoorten.

Het volledige verwerkingsproces is tevens bijzonder ecologisch. De nodige energie wordt onder andere opgewekt via verbranding van zaagsel en bamboe-afval, en voor verlijming wordt uitsluitend gewerkt met Europese leveranciers van lijmsoorten welke voldoen aan zeer strenge milieuvriendelijke normen.

Net zoals bamboe snel groeit, kent ze ook een sterke “groei” binnen de bouw- en interieursector. Ook DL Interieur is zeer ecologisch bewust en adviseert al haar klanten in bamboe. Moso-Bamboe uit Nederland is de vaste partner en leverancier, welke ook heel sterk toeziet op het ecologische en menselijke (fair-trade) aspect van het kweken tot verwerking van deze groene soort. Leest u er graag meer over, klik dan zeker eens door op deze pagina

Meer info

Met bamboe haalt u bijna letterlijk en figuurlijk een “groene” en gezellige warme sfeer in huis, én helpt u bovendien ook om onze planeet te beschermen, voor nu en alle volgende generaties.

Wij informeren en adviseren u graag in deze warme en ecologische oplossing.